Naujausios žinios

Andrius Kolosovas šiandien stojo prieš teismą

Andželika Bagočiūnienė

Šiandien, kovo 29 d.,  Širvintų rajono apylinkės teisme buvo pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje Andrius Kolosovas kaltinamas tuo, kad 2015-ųjų metų gruodžio 12 d., šeštadienio vakarą, būdamas neblaivus, neturėdamas vairuotojo pažymėjimo, vairavo automobilį „Volvo V70“  ir  partrenkė du paauglius, kirtusius kelią pėsčiųjų perėjoje. 15-metis vaikinas žuvo, o 17-metė jo draugė buvo sužeista, ji patyrė smegenų sutrenkimą. Trisdešimtmetis A. Kolosovas iš įvykio vietos pasišalino, nesuteikęs ir neiškvietęs paaugliams būtinos pagalbos bei kurį laiką slapstėsi, bet buvo surastas. Jam nustatytas 2,65 promilių girtumas. Sučiuptasis savo kaltės dėl padaryto eismo įvykio neneigė.

Teismas A. Kolosovą leido suimti mėnesiui, po to terminą pratęsė trims mėnesiams. Šiandien teismas kaltinamajam dar mėnesiui pratęsė griežčiausią kardomąją priemonę  ir suėmimą pratęsė iki gegužės 2 d.

A. Kolosovas kaltinamas pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 281 straipsnį: „Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas“ 6 dalį  bei pagal 144 straipsnį „Palikimas be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei“. Avarijos kaltininkui gresia nuo trijų iki dešimties metų nelaisvės.

Šiandien bylos nagrinėjimas buvo atidėtas, nes į posėdį neatvyko draudimo kompanijos atstovai. Jie raštu paaiškino teismui, kad bylos dokumentus apie pateiktus civilinius ieškinius gavo tik prieš velykinį penktadienį, todėl kompanijos teisininkai neturėjo pakankamai laiko su jais susipažinti ir įvertinti bei paprašė bylos nagrinėjimą atidėti arba nagrinėti atskirai nuo civilinių ieškinių.

Byla buvo atidėta. Širvintų rajono apylinkės teisme ji bus nagrinėjama balandžio 28 d.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*