Naujausios žinios

UAB „Kaštonėliai“ ir toliau ramiai dirbs

Valda Patinskienė

kastoneliai.lt

Pasklidus kalboms, kad uždaromi UAB „Kaštonėliai“, nejuokais sunerimau, nes tik ten meistrai „priverčia“ mano pagyvenusią mašinytę vėl važiuoti.

Geras, darnus kolektyvas, kuriame šiuo metu dirba 12–14 darbuotojų. O štai automobilių taisyklos vadovas Eugenijus Dačka – veteranas. Kažkada buvusioje „Žemūktechnoikoje“ gerai „užsirekomendavęs“ ir su šios organizacijos stipendija mokęsis Ukmergės žemės ūkio mechanizacijos technikume, grįžęs pradėjo nuo technologo, vėliau kilo karjeros laiptais ir tapo vyr. technologu, pavaduotoju technikos aptarnavimui, o prieš įmonės privatizaciją buvo paskirtas remonto ir techninio aptarnavimo įmonės direktoriumi. Ir štai gruodžio 30 d. „Kašonėliams“ sukaks 23 metai, o vadovas vis tas pats. Įmonė dirba stabiliai. Per visą šį laiką nė karto  nepavėluota išmokėti atlyginimų, visada, dienos tikslumu, atsiskaityta su darbuotojais, Valstybine mokesčių inspekcija, „Sodra“, laiku pervesti pelno mokesčiai. Poilsio kambaryje siena nukabinėta įvairių  įmonių padėkos raštais, ypač patraukė  dėmesį padėka nuo Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos, kurioje dėkojama už bendradarbiavimą ir indėlį padedant užtikrinti valstybinį socialinį draudimą Lietuvos gyventojams. Pasirašė laikinai einanti direktoriaus pareigas Česlava Zabulienė 2010-03-23. Lankantis kitose įmonėse tokio padėkos rašto neteko matyti.

Kolektyvo vadovas pasakojo, kad į darbą priima jaunus, dar „žalius“ vyrukus, juos užaugina, išmoko, padaro tikrais meistrais. Darbuotojų kaita nedidelė. Paminėjo tokį atvejį, kai įmonėje darbo įgūdžių įgijęs, kiek padirbėjęs čia, vienas meistras išėjo dirbti kitur, bet po kelių metų sugrįžo.

Ir kai atrodo, kad viskas sustyguota, tik dirbk, sandėliuose gausu medžiagų, tepalų, atsarginių detalių, administracija aprūpinta naujausiais kompiuteriais, susigyvenęs, darnus kolektyvas, kaip perkūnas iš giedro dangaus gruodžio 3 d., 11.30 val. užgriuvo 4 pareigūnai su antpečiais, tiksliau 3 pareigūnai ir 1 pareigūnė sušlavė viską, ką tik galėjo panešti. Nekalbėjo ir nieko neaiškino tik žadėjo, jei bus neteisūs, atsiprašys. Trečiadienį viską grąžino, tačiau atsiprašymo nėra, nors skundas nepasitvirtino. Bauda juokinga. Kaip direktorius sako, jei būtų greitį viršijęs, tektų sumokėti didesnę baudą nei dabar.

Surašyti aktą ir nubausti būtina, nes keletą dienų dirbo keletas darbuotojų, tad rado į kasą įmestų pinigų čekius, kurie nepriklijuoti, o tik įdėti į kasos žurnalą. Ir tai didžiulis „nusižengimas“.

Atrodo, kad įmonė, o gal asmeniškai vadovas kažkam trukdo. E. Dačka sako, kad net jo proproseneliai gryni širvintiškiai, tad jis iš čia niekur nedings: ar to nori kas, ar ne. „Jei kam trukdau, lai ateina ir tariasi. Gal tas nematomas „pranešėjas“ nori pirkti mano verslą? Visada reikia šnekėti, o ne rašinėti skundus. Nemanau, kad čia vyrų darbas. Vyrai taip nesielgia. Supratau, kad kažkam norisi sunaikinti įmonę. Mes dirbame aptarnavimo sferoje, stengiamės dirbti  sąžiningai, o kažkam tas nepatinka.Gal tai konkurencinis pavydas, bet reikia dirbti, o ne pavydėti. Mūsų įmonė dalyvauja konkursuose ir kai kuriuose laimi. Tad turime sudarę sutartis su įmonėmis, turime nuolatinių klientų, tad darbo netrūksta, tik spėk suktis. Aš neturiu laiko rūpintis kitų panašaus profilio įmonių finansine padėtimi, jų darbo metodais ir neeikvosiu energijos sąskaitų suvedinėjimui, nors galėčiau. Gal geriau ramiai dirbsime ir ruošimės šv. Kalėdų šventėms“, – sako UAB „Kaštonėliai“  vadovas Eugenijus Dačka. Gal taip tikrai geriau.

Tad UAB „Kašonėliai“ kolektyvui linkiu stiprybės, sėkmės ir ištvermės nepasiduoti įvairioms provokacijoms. O šv. Kalėdų džiaugsmas tenuskaidrina kasdienybę maloniais ir netikėtais stebuklais.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*