Naujausios žinios

2016 metų bendruomeninės veiklos stiprinimo projektų finansavimo atrankos konkursas

Nuotrauka iš socmin.lt

2016 metais  įgyvendinamas naujas bendruomeninės veiklos finansavimo modelis. Konkurso būdu bus tiesiogiai finansuojami bendruomeninių organizacijų veiklos projektai, skirti bendruomeninės veiklos stiprinimui. Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė pasirašė įsakymą, kuriuo patvirtinti Bendruomeninės veiklos stiprinimo projektų finansavimo 2016 metais konkurso organizavimo nuostatai, kuriuos galite rasti www.socmin.lt.                     

„Bendruomeninės organizacijos geriausiai žino vietos žmonių poreikius ir gali jiems atstovauti, todėl šių organizacijų stiprinimas yra nepaprastai svarbus, siekiant ilgalaikės bendruomeniškumo plėtros, gyventojų aktyvumo ir didesnio jų įsitraukimo į organizuotą veiklą sprendžiant vietos bendruomenėms svarbius klausimus“, – sako ministrė A. Pabedinskienė.

Pasak ministrės, pirmą kartą pinigai bendruomenines organizacijas pasieks tiesiogiai, be jokių tarpininkų. Taip bus skiriama daugiau dėmesio bendruomeninėms organizacijoms, kaip pačių bendruomenių narių įsteigtiems ir valdomiems dariniams, savarankiškai priimantiems sprendimus ir įgyvendinantiems pagrindinius vietos bendruomenės poreikius tenkinančias veiklas.

Bendruomeninės organizacijos, kurių šiuo metu yra apie 1800, galės teikti paraiškas ir gauti finansavimą veiklai, skirtai bendruomenės narių solidarumui skatinti, socialinei veiklai vykdyti, stiprinti bendruomenių sutelktumą, skatinti gyventojų užimtumą ir saviugdą, gerinti viešųjų erdvių ir aplinkos kokybei, palankios aplinkos bendruomenių veiklai kūrimui bendradarbiaujant su viešuoju ir privačiuoju sektoriais, bendruomenių instituciniam stiprinimui.

Iš viso projektams numatyta 2,6 mln. eurų.

Anksčiau bendruomenėms stiprinti lėšos buvo skiriamos savivaldybėms paskirstant pagal dirbančių ir mokančių gyventojų pajamų mokestį žmonių skaičių savivaldybėse.

Iki sausio 29 d. priimamos paraiškos 2016 metų bendruomeninės veiklos stiprinimo projektų finansavimo atrankos konkursui.

Daugiau informacijos apie paraiškų teikimo ir priėmimo tvarką rasite čia

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*