Naujausios žinios

Naminė pica

Valentinas Bagočiūnas

Klasikinei picų tešlai 2 (30cm) padams reikės:

450 g universalių miltų

2 a. š. sausų mielių

didelio žiupsnio cukraus

pusės a.š. druskos

didelės stiklinės šilto vandens

1 v.š. alyvuogių aliejaus (alyvuogių aliejus aptepimui)

Gaminimas:

Picos pagrindas

Dubenyje sumaišykite miltus, mieles ir cukrų. Taip pat įmaišykite druską. Padarykite centre įdubimą. Įpilkite aliejaus ir vandens. Viską gerai išmaišykite. Rankomis gerai išminkykite tešlą.

Išimkite tešlą ant lengvai pamiltinto paviršiaus. Minkykite apie 10 minučių arba kol tešla taps glotni ir elastinga. Įdėkite tešlą į dubenį ir uždenkite. Uždengti galite virtuviniu rankšluosčiu. Tada padėkite tešlą šiltai 30-čiai minučių arba kol tešla iškils.

Minkykite pakilusią tešlą apie 30 sekundžių, kol išsivaikščios oras ir tešla taps pradinio dydžio. Padalinkite tešlą pusiau. Vieną tešlos gabalą pridenkite virtuviniu rankšluosčiu, kitą iškočiokite iki 30 cm skersmens.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Pabarstykite kepimo skardas miltais, kad tešla kepdama nepriliptų.Jei naudosite kepimo popierių, tada miltų barstyti nereikia.

Picos pagrindą prieš kepant reikia subadyti šakute, kad kepdamas neišsipūstų.Taip pat pasigaminkite antrą pagrindą.

Picos padą ištepkite pomidorų padažu ir ant jo sudėkite: supjaustytų pievagrybių, marinuotų agurkų, pomidorų, svogūnų, arba bet ką, ką jūs patys mėgstate.

Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio.

Skanaus!

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*