Naujausios žinios

Duona be raugo

Jums reikės:

530 g kvietinių miltų,

420 ml vandens,

10 g mielių,

1 arbat. šaukštelis druskos.

Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje. Miltus išsijokite į gilų dubenį, įberkite druskos, įpilkite ištirpintas mieles. Išmaišykite tešlą, uždenkite ir kambario temperatūroje, apie dvi valandas, tepastovi, kad tešla pakiltų.

Po dviejų valandų, kai tešla pakils, dubenį įstatykite į šaldytuvą.

Ryte atriekite reikiamą tešlos kiekį. Įberkite miltų ir išminkykite, kad tešla neliptų prie rankų. Minkydami formuokite apvalų duonos kepaliuką.

Suformuotą duonos kepaliuką padėkite ant skardos, uždengtos kepimo popieriumi, ir leiskite tešlai pakilti. Kol tešla kils, įkaitinkite orkaitę iki 235 laipsnių Celsijaus.

Pašaukite tešlą į orkaitę. Po skarda, kurioje keps duona, pastatykite indą arba dar vieną skardą ir įpilkite 1,5 stiklinės vandens. Taip sudarysite pirties efektą. Kepkite 45 min.. Po to ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite. Skanaus!

Likusią tešlos dalį galima laikyti šaldytuve apie dvi savaites.

Receptą atsiuntė skaitytoja Violeta

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*