Naujausios žinios

Grikių blyneliai

Ingredientai:

2 puodeliai grikių kruopų,

2 puodeliai kefyro arba pasukų,

2 kiaušiniai,

2 v. š. ištirpinto sviesto arba kokosų sviesto,

1/2 a. š. druskos,

1 a. š. kepimo sodos,

1 a. š. vanilės ekstrakto,

1 a. š. malto cinamono.

Gaminimas

Grikius ir kefyrą sumaišykite vidutinio dydžio dubenyje ir uždenkite rankšluosčiu. Mišinį palaikykite apie 30 minučių. Tuomet masę sudėkite į trintuvę ir sutrinkite iki vientisos konsistencijos, kol neliks gabalėlių. Galiausiai sudėkite likusius ingredientus ir sutrinkite, kol masė taps puri. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite kokosų aliejuje norimo dydžio blynelius.

Šaltinis: www.maxima.lt

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*