Naujausios žinios

Kepk blynus Užgavėnėms su Aldona Azaravičiene

Šaltinis: malsena.lt

300 g miltų, 10 g mielių, 30 g cukraus, 1 kiaušinis, 0,5 l pieno, 150 g. marmelado, riebalų, žiupsnelis cinamono, 100 g varškės, 125 g grietinės arba jogurto.

Dubenėlyje išmaišome miltus, cukrų, kiaušinį, pašildytą pieną su mielėmis. Uždengiame ir pastatome šiltai, kad tešla pakiltų.

Šaukštu tešlą pilame į karštus riebalus, vartome, kad apkeptų abi blyno pusės. Iškeptus blynus laikome storasieniame puode, įstatytame į kartšą vandenį.Prieš valgydami aptepame marmeladu ir varške. Ant blyno užpilame grietinės arba jogurto.

Galima valgyti ir su mėlynių, žemuogių ar kitomis uogienėmis.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*