Korėjietiškos salotos su pomidorais ir nevirtais šampinjonais
Reikės:
200 g šampinjonų,
2 pomidorų,
1 pakelio petražolių (arba saujos žalių petražolių).
Padažui:
50 ml sojos padažo,
1 arbat. šaukštelio balzaminio acto,
1–2 skiltelių česnako,
0,5 arbat. šaukštelio kalendros sėklų,
0,5 arbat. šaukštelio cukraus,
0,5 arbat. šaukštelio maltų juodų pipirų,
1 valg. šaukšto aliejaus,
Paruošimas:
Grybus išplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais.
Petražoles susmulkinkite ir suberkite į grybus.
Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.
Užpilkite padažą ant grybų, atsargiai išmaišykite ir pamarinuokite 15 min..
Pomidorus supjaustykite plonomis juostelėmis, sudėkite į dubenį su grybais ir gerai išmaišykite. Tepasimarinuoja dar 15 min..
Skanaus!
Parašykite komentarą