Naujausios žinios

Lietuviškas šernienos su daržovėmis ir kelmučiais troškinys

Jums reikės:

1 kg šernienos mėsos,

50 g sėmenų arba saulėgrąžų aliejaus,

800 g mėsos sultinio,

1,5 kg nuskustų ir kubeliais supjaustytų bulvių,

200 g nuskustų ir griežinėliais supjaustytų morkų,

200 g nuskustų ir pusiau griežinėliais supjaustytų svogūnų,

200 g marinuotų kelmučių,

35 g druskos,

5 laurų lapų,

10 kadagio uogų,

10 juodųjų pipirų,

10 kvapiųjų pipirų,

pusės citrinos žievelės,

svogūnų laiškų,

grietinės,

čiobrelių.

Gamyba:

Šernieną supjaustyti delno dydžio gabaliukais. Pamušti mėsos plaktuku. Puodan įpilti aliejaus, jį įkaitinti ir iš abiejų pusių apkepinti mėsos gabalus. Po to įpilti mėsos sultinio, suberti morkas, svogūnus, kelmučius, įmesti lauro lapelius, druskos, kadagio uogas, pipirus ir troškinti, kol suminkštės mėsa. Tada sudėti bulvių kubelius, žiupsnelį čiobrelių ir, uždengus dangtį, troškinti, kol suminkštės bulvės. Patiekiant troškinį sudėti į dubenėlį, uždėti šaukštą grietinės, sočiai užbarstyti kapotų svogūnų laiškų.

Šaltinis: www.tauroragas.lt

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*