Naujausios žinios

„Milchschnitte“ sausainių tortas su morengais

Renata Kaya

Tortui:

18x20cm kvadratinės formos tortui reikia:

20 vnt. sausainių,

1 didelio apelsino sulčių,

200 ml grietinėlės,

2 kiaušinių trynių,

1 valgomas šaukštas cukraus,

2 valgomi šauktai kakavos miltelių (be cukraus, kepimui skirtų),

400 g maskarponė sūrio,

vanilės vieno žiedelio minkštimo arba šaukštelį vanilinio cukraus.

2 valgomi šaukštai migdolų arba amareto sirupo (be alkoholio), galima ir tikro amareto, jei vaikai nevalgys.

Morengams:

2 kiaušinių baltymų,

per pus daugiau cukraus nei baltymų masės,

1/3 arbat. šaukštelio citrinos rūgšties arba citrinos sulčių,

žiubsnelis druskos.

Torto paruošimas:

Pasiruoškite skardą (18x20cm dydžio). Sudėkite dvi eiles po 5 „Milschschnitte“ sausainių. Išspauskite apelsino sulčių ir jomis apšlakstykite sausainius.

Į dubenį sukrėskite sūrį maskarponė, įpilkite sirupo, vanilės ir viską suplakite plaktuvu.

Kitame inde standžiai suplakite grietinėlę.

Dar viename inde išplakite kiaušinių trynius su cukrumi kol pabals. Po to sukrėskite trečdalį paruoštos maskarponės sūrio masės ir išplakite. Galiausiai supilkite išplaktą grietinėlę ir atsargiai išmaišykite.

Tepkite pusę masės ant jau sudėtų ir sultimis suvilgytų sausainių. Tą patį pakartokite sudėję antrą aukštą sausainių.

Tešlos galima palikti papuošimui.

Kakavos pudra apibarstykite tortą.

Morengų paruošimas:

Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi, citrinos sultimis arba citrinos rūgštimi, druska, kol masė bus standi. Ant kepimo popieriaus suformuokite morengus, pašaukite į 100 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite juos 45 min.

Morengais papuoškite tortą.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Renata Kaya

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*