NAMINIAI KOLDŪNAI
Reikės:
500 g kiaulienos, jautienos arba vištienos faršo,
300 g miltų,
170 ml vandens,
1 svogūno,
1 kiaušinio,
druskos ir kitokių prieskonių pagal skonį,
100 ml pieno ir vandens, kad apsemtų koldūnus,
truputį sviesto.
Paruošimas:
Norėdami paruošti tinkamą tešlą koldūnams, pirmiausia įmuškite kiaušinį ir įpilkite vandens į jau persijotus miltus ir atsargiai ir gerai išmaišykite. Kai tešla nekibs prie rankų, palaikykite ją 1 val. šaldytuve.
Faršą sumaišykite su smulkintais svogūnais, druska, pipirais ir kitais norimais prieskoniais. Jei norite, kad būtų gardžiau, įberkite sutrupinto sultinio kubelį.
Pašaldytą tešlą iškočiokite iki 2 mm storio. Apvalia stikline įspauskite apskritimus, į juos sudėkite faršo mažus rutuliukus ir, sulenkę pusiau, sujunkite apskritimo kraštus.
Sudėkite koldūnus į indą, įpilkite pieno ir vandens, įdėkite sviesto pagal skonį, įberkite prieskonių ir pašaukite į 180 laipsnių C orkaitę. Patroškinkite apie 45 min.
Galima patiekti su spirgučiais, grietine arba užpilti sultiniu.
Skanaus!
Receptą atsiuntė skaitytoja Alina
Parašykite komentarą