Naujausios žinios

NAMINIAI KOLDŪNAI

Reikės:

500 g kiaulienos, jautienos arba vištienos faršo,

300 g miltų,

170 ml vandens,

1 svogūno,

1 kiaušinio,

druskos ir kitokių prieskonių pagal skonį,

100 ml pieno ir vandens, kad apsemtų koldūnus,

truputį sviesto.

Paruošimas:

Norėdami paruošti tinkamą tešlą koldūnams, pirmiausia įmuškite kiaušinį ir įpilkite vandens į jau persijotus miltus ir atsargiai ir gerai išmaišykite. Kai tešla nekibs prie rankų, palaikykite ją 1 val. šaldytuve.

Faršą sumaišykite su smulkintais svogūnais, druska, pipirais ir kitais norimais prieskoniais. Jei norite, kad būtų gardžiau, įberkite sutrupinto sultinio kubelį.

Pašaldytą tešlą iškočiokite iki 2 mm storio. Apvalia stikline įspauskite apskritimus, į juos sudėkite faršo mažus rutuliukus ir, sulenkę pusiau, sujunkite apskritimo kraštus.

Sudėkite koldūnus į indą, įpilkite pieno ir vandens, įdėkite sviesto pagal skonį, įberkite prieskonių ir pašaukite į 180 laipsnių C orkaitę. Patroškinkite apie 45 min.

Galima patiekti su spirgučiais, grietine arba užpilti sultiniu.

Skanaus!

Receptą atsiuntė skaitytoja Alina

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*