Nekeptas gaivus tortas
Receptą atsiuntė Anželika Ivanauskienė
Jums reikės:
Pagrindui:
250 g datulių be kauliukų,
200 g saulėgrąžų.
Pertepimui:
1 pakelio anakardžio riešutų,
1 pakelio kokoso drožlių,
3 bananų,
2 apelsinų,
1 citrinos
200 g kokoso aliejaus.
Papuošimui:
Šviežių uogų ir kvepiančių žolelių lapelių.
Paruošimas:
Datules su saulėgrąžomis sutrinkite virtuviniu kombainu arba trintuvu, paskleiskite ant silikoninės formos dugno ir gerai paspauskite pirštais per visą plokštumą.
Tada ruoškite pertepimą. Kombainu sutrinkite anakardžio riešutus ir į masę įberkite kokoso drožles, įdėkite bananus ir nuluptus apelsinus. Vieno apelsino ir vienos citrinos žieveles sutarkuokite smulkia tarkele. Į sutarkuotas žieveles įspauskite citrinos sulčių ir viską pakaitinkite kokoso aliejuje. Pakaitintą masę dar kartą pertrinkite kombainu ir iškrėskite ant pagrindo formoje bei, gerai išsklaidę, įdėkite formą į šaldytuvą nakčiai.
Ryte tortą išimkite iš formos ir puoškite šviežiomis uogomis bei kvepiančiomis žolelėmis.
Skanaus!
Parašykite komentarą