Naujausios žinios

Nekeptas gaivus tortas

Receptą atsiuntė Anželika Ivanauskienė

Jums reikės:

Pagrindui:

250 g datulių be kauliukų,

200 g saulėgrąžų.

Pertepimui:

1 pakelio anakardžio riešutų,

1 pakelio kokoso drožlių,

3 bananų,

2 apelsinų,

1 citrinos

200 g kokoso aliejaus.

Papuošimui:

Šviežių uogų ir kvepiančių žolelių lapelių.

Paruošimas:

Datules su saulėgrąžomis sutrinkite virtuviniu kombainu arba trintuvu, paskleiskite ant silikoninės formos dugno ir gerai paspauskite pirštais per visą plokštumą.

Tada ruoškite pertepimą. Kombainu sutrinkite anakardžio riešutus ir į masę įberkite kokoso drožles, įdėkite bananus ir nuluptus apelsinus. Vieno apelsino ir vienos citrinos žieveles sutarkuokite smulkia tarkele. Į sutarkuotas žieveles įspauskite citrinos sulčių ir viską pakaitinkite kokoso aliejuje. Pakaitintą masę dar kartą pertrinkite kombainu ir iškrėskite ant pagrindo formoje bei, gerai išsklaidę, įdėkite formą į šaldytuvą nakčiai.

Ryte tortą išimkite iš formos ir puoškite šviežiomis uogomis bei kvepiančiomis žolelėmis.

Skanaus!

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*