Naujausios žinios

Obuolių ir aviečių juostelės

Jums reikės:

2 kg (svoris jau nuluptų ir supjaustytų kubeliais) obuolių,
1 kg aviečių,
300 ml cukraus

Paruošimas.
Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite mažais kubeliais. Suberkite į puodą. Ten pat sudėkite avietes ir cukrų.

Virkite maždaug 20 minučių ant lėtos ugnies, kol viskas pavirs į tyrę bei dalis skysčio nugaruos.

Atvėsinkite.

Jeigu džiovinsite džiovyklėje, tuomet jos padėklus išklokite kepimo popieriumi, paskleiskite obuolių ir aviečių tyrę ir džiovinkite maždaug 8 valandas, kol visiškai išdžius. Kepimo popierius ganėtinai lengvai nusilupa jau nuo pravėsusios masės. Tuomet sukarpykite juostelėmis ir susukite į ritinėlius.

Jeigu džiovinsite orkaitėje, tuomet reikia nustatyti 70–80 laipsnių temperatūrą, įjungti vėjelį ir džiovinti 8 val. Kai išdžius, supjaustykite juostelėmis ir susukite į ritinėlius.

Skanaukite!

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*