Naujausios žinios

Pyragas „Draugystė“

Ramunė Puntusevičiūtė

Tešlai reikės: 150 g sviesto, 150 g margarino, miltų (tiek, kad tešlą būtu galima kočioti), 150 g cukraus, 2 kiaušinių, 2 v. š. grietinės, 2 a. š. vanilinio cukraus (nebūtina), 2 a. š. kepimo miltelių.

Įdarui reikės: 500 g varškės, 100 g cukraus, 3 kiaušinių, 1 a. š. vanilinio cukraus, vyšnių uogienės.

Įdaro gaminimas: Trintuvu („blenderiu“) išsukti varškę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (vieną trynį palikti pyrago aptepimui).

Tešlos gaminimas: Sviestą, margariną, grietinę, cukrų ir vanilinį cukrų išplakti. Plakant po vieną įmušti kiaušinius. Po truputį berti išsijotus su kepimo milteliais miltus, užminkyti tešlą, kad būtų minkšta, bet pavyktų kočioti. Prieš kočiodami pabarstykite miltų ant stalo ir ant tešlos. Tešlą dalinkite per pusę ir abi dalis iškočiokite. Truputį ploniau iškočiotą tešlą dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ant jo paskleiskite uogienės, tada varškės masę ir uždenkite likusiu lakštu, užspauskite kraštus, kad neišbėgtų įdaras. Pyrago viršų aptepkite kiaušinio tryniu, su šakute pabraižykite juosteles. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Pjaustykite atvėsusį.

Skanaus!

1 Comment on Pyragas „Draugystė“

  1. Jeigu jau vadinate pyraga Dragyste tai siulykite – varske lietuviu, cukru lenku, kiasinius – baltarusiu, uogiene rusiska, margarina – latviu. Tada tikras Draugystes pyragas pavyks.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*