Naujausios žinios

Pyragas „Rytų pasaka“

Reikės:

65 ml aliejaus,

120 g cukraus,

1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių,

2 obuolių,

50 g razinų,

50 ml konjako,

50 g džiovintų abrikosų,

1 arbat. šaukštelio cinamono,

125 g miltų,

3 kiaušinių,

5 g vanilininio cukraus,

2 valg. šakštus krakmolo,

150 g graikinių riešutų,

Cukraus pudros pabarstyti.

Paruošimas:

Iš vakaro nuplaukite džiovintus vaisius, supjaustykite abrikosus nedideliais gabaliukais. Užpilkite razinas ir abrikosus konjaku, galima ir stirpia arbata, arba šiltu vandeniu.

Sausoje keptuvėje paskrudinkite riešutus ir juos stambiai susmulkinkite. Su cinamonu sumaišykite 70 g cukraus, supilkite į riešutus.

Keletą minučių plakite kaiušinius. Sumaišykite cukrų su vanilininiu ir po truputį, plakdami suberkite į kiaušinių plakinį, kol ji pabals.

Plona srove 60 ml aliejaus supikite į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sumaišykite, kad tešla taptų vientisa, panaši į tirštą grietinę.

Nuluptus obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis, apibarstykite krakmolu, kad sultys nepatektų į tešlą.

Išklokite kepimo formą kepimo popieriumi, ištepkite jį aliejumi.

Išpilkite pusę tešlos į formą, išberkite pusę riešutų ir cukraus mišinio. Išklokite ant viršaus pusę obuolių. Nupylę skystį nuo džiovintų vaisių paskirstykite ant obuolių.

Tolygiai išpilkite likusią tešlą, užklokite obuoliais ir riešutų-cukraus mišiniu.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 50–55 min. Galima pirmą pusvalandį pyragą uždengti folija, kad riešutai nepridegtų.

Kai iškeps, atvėsinkite, apibarstykite cukraus pudra. Tokį pyragą galima patiekti šiltą prie arbatos ar kavos, o galima ir atvėsusį, jei sugebėsite sulaukti iki ryto.

Receptą atsiuntė skaitytoja Edita.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*