Naujausios žinios

Lietinių blynų tortas „Margutis“

Ramunė Puntusevičiūtė

Raštuotuotiems lietiniams reikės:

Šviesiai tešlai:  600 g. miltų, 200 ml pieno, 200 ml vandens, 3 kiaušinių, 1 a. š. kepimo miltelių, 2 valgomųjų šaukštų cukraus, žiupsnelio druskos.

Kakavinei tešlai: 150g miltų, 200 ml pieno, 2 a. š. kakavos miltelių, 2 a. š. cukraus.

Lietinių aptepimui: 1 kiaušinio, 1 a. š. cukraus.

Pertepimui reikės: 600 g vanilės skonio varškės, 1 kiaušinio.

Glaistui reikės: 200 g šokolado, 50 g sviesto.

Gaminimas:

Pirmiausia išsikepame lietinius. Iškepiau 13 blynų.

Gamindami šviesią tešlą, į indą supilkite pieną ir vandenį, įmuškite kiaušinius. Visą masę išplakite. Įberkite išsijotus miltus kartu su kepimo milteliais, druską, cukrų. Viską išmaišykite.

Kakavinei tešlai taip pat sumaišykite visus produktus. Kakavinę tešlą persipilkite į indelį siauru antgaliu (pvz., kečiupo buteliuką).

Į įkaitintą keptuvę pilkite didelį šaukštą šviesios tešlos. Tada greitai ant blyno pieškite kakavine tešla (sukite apskritimus). Kai apačia gražiai paruduoja, apverskite, pabaikite kepti ir dėkite į lėkštę. Kol kepa kitas blynas, iškepusį dėkite ant lentelės, ant jo uždėkite šiek tiek mažesnę lėkštę (kokio dydžio bus lėkštė, tokio dydžio tortas) ir apipjaustykite blyną. Taip padarykite su visais lietiniais.

Pasiruoškite pertepimą: į varškę įmuškite kiaušinį, viską sutrinkite trintuvu.

Dėkite blyną į lėkštę, ant jo tepkite varškės masę, ant viršaus vėl blyną ir taip sluoksniuokite, kol nebelieka blynų. Paskutinį blyną dėkite rudąja puse į viršų. Varškės nebetepkite. Tortą aptepkite kiaušinio ir cukraus plakiniu. Dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min. Iškepęs tortas tevėsta.

Pasiruoškite glaistą: į indą įdėkite šokoladą ir sviestą ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Du šaukštus glaisto atidėkite į kitą indelį. Visą tortą aptepkite glaistu. Iš palikto atvėsusio glaisto padarykite kamuoliukus kaip trupinėlius ir papuoškite tortą.

Skanaus!

1 Comment on Lietinių blynų tortas „Margutis“

  1. Kita karta atsakingiau rdsykite recepta Cia arba miltu dvigubai daugiau arba skysciu dvigubai maziU

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*