Naujausios žinios

SRIUBOS RUOŠINYS ŽIEMAI

Reikės:
500 g pomidorų,
500 g morkų,
500 g svogūnų,
500 g paprikų,
300 g petražolių,
500 g (jei naudosite smulkią, užteks – 400 g) stambios druskos.

Paruošimas:
Iš pradžių nulupkite bei supjaustykite nedideliais gabaliukais visus svogūnus. Morkas stambiai sutarkuokite. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę bei supjaustykite smulkiais kubeliais. Tada susmulkinkite petražoles. Paprikoms išimkite kotelius ir sėklas. Supjaustykite jas nedideliais kubeliais. Tuomet visus komponentus sudėkite į dubenį, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

Palikite produktus maždaug 10–15 min., kad druska šiek tiek įsigertų.

Sterilizuokite stiklainius bei dangtelius. Sudėkite daržoves į indelius bei uždenkite dangteliais. Sriubos ruošinį galite laikyti net kambario temperatūroje, nieko jam neatsitiks!

Kai jau gaminsite sriubą, nepamirškite, kad ruošinys jau turi pakankamą kiekį druskos, todėl papildomai druskos dėti visai nebereikia.

Jūs taip pat galite pridėti prie ingredientų ir kitų produktų, tokių kaip krapų, bazilikų ir taip toliau. O, pavyzdžiui, barščių ruošiniui galite pridėti burokėlių, česnako bei kopūstų.

Skanaus!
Parengta pagal www.worldrecipes.eu

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*