Naujausios žinios

Tinginių koldūnai

Tešlai reikės:
350–400 g miltų,
2 kiaušinių,
100 g šilto vandens,
1 valg. šaukšto aliejaus,
žiupsnelio druskos
Įdarui:
500 g kiaulienos,
300 g jautienos,
2 svogūnų,
druskos,
pipirų.
Padažui:
1 mažos paprikos,
1 didelio svogūno,
3–4 pomidorų,
2–3 skiltelių česnako,
1 arbat. šaukštelio cukraus,
druskos, pipirų, žalumynų.
Paruošimas:
Paruoškite tešlą, uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir tepastovi apie 1 val.

Sumalkite jautieną ir kiaulieną, įberkite druskos ir pipirų. Smulkiai supjaustykite svogūnus, pakepinkite, atvėsinkite ir sudėkite į faršą, po to  įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Truputį pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūną ir papriką. Įdėkite kubeliais supjaustytą pomidorą ir patroškinkite 5 min. Vėliau suberkite susmulkintą česnaką, supjaustytus žalumynus, druską, cukrų.

Padažui užvirus, išjunkite. Pabarstykite miltų ant stalo ir iškočiokite tešlą. Sudėkite faršą ant iškočiotos tešlos ir susukite į ritinėlį. Ritinėlį supjaustykite 5 cm pločio gabaliukais. Vieną pusę užspauskite, kad gabaliukas būtų panašus į rožytę. Išdėliokite rožytes į indą tam tikru atstumu. Į daržovių padažą įpilkite virinto vandens ir įberkite druskos, jei trūksta. Padažą užpilkite ant rožyčių, daržoves išdėliokite tarp rožyčių.

Pašaukite į 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir troškinkite apie 30–40 min. Patiekite su grietine ir žalumynais.
Skanaus!
Receptą atsiuntė skaitytoja Laimutė.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*