Naujausios žinios

Varškės apkepas su kriaušėmis

Svetlana Paškevič

Jums reikės: 500g varškės, 1 stiklinės cukraus, 2 kiaušinių, 0,5 stiklinės pieno,  1 a. š. vanilinio cukraus, 2 kriaušės, 100g manų,  2 v. š. sirupo,  2 v. š. rudojo cukraus.

Gaminimas:

Varškę pertrinti su cukrumi. Pertrinti taip, kad neliktų grūdelių. Įmušti kiaušinius, įpilti pieną, įberti vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišyti. Paskutinius suberti manus ir palikti 10–15 minučių, kol išbrinks.

Nulupti kriaušes, nuvalyti nuo sėklų ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Suberti į varškės masę ir gerai išmaišyti. Viską supilti į kepimo formą. Ant viršaus užbarstyti rudąjį cukrų.

Kepti 180’C įkaitintoje orkaitėje 40–45 minutes.

Patiekti šiltą su klevų sirupu.

Skanaus!

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*