Naujausios žinios

Varškės kremu įdarytos braškės

INGREDIENTAI:

PORCIJŲ SKAIČIUS: 10

20 vienetų   braškių (didelių arba 30 vidutinių)

ĮDARUI:

100 gramų varškės

40 gramų sviesto (kambario temperatūros)

2 šaukštai kondensuoto pieno, saldinto (arba šaukštas cukraus / medaus ir šaukštas pieno / grietinėlės)

1 šlakelis vanilės

PARUOŠIMO BŪDAS:

 PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 20 MIN.

  1. Visus įdaro ingredientus sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir sutrinkite iki vientisos kreminės konsistencijos (lai nelieka jokių gumuliukų). Jeigu neturite virtuvinio kombaino, tą patį galite padaryti rankiniu elektriniu trintuvu. Jeigu kremas gavosi skystesnis ir neramu, jog išbėgs iš uogų, neišsigąskite ir padėkite jį pusvalandžiui į šaldytuvą / šaldiklį – sustings.
  2. Tada aštriu peiliuku išpjaukite braškių viduriukus ir į ertmes šaukšteliu (galima ir konditeriniu švirkštu) dėkite kremą.
  3. Galima valgyti iškart, bet skaniausia bent pusvalandį palaikyti šaldytuve, kad viskas gerai atšaltų ir braškių bei kremo temperatūros susivienodintų. O tada jau laikykitės, nes tikrai be proto gardu.
  4. Jeigu norisi, galite dar papuošti riešutais, šokolado gabaliukais ar kuo tik širdis užsimano. Beje, kad braškės gražiai stovėtų lėkštėje, reikia nupjauti patį braškės smaigaliuką, jog jis paplokštėtų. Bet čia nebūtina, nes ir gulinčios ant šono jos labai skanios!

Šaltinis: www.lamaistas.lt

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*