Naujausios žinios

Vištiena su ryžiais sveikiau

Reikės:

Vištienos šlaunelių pagal poreikį,

Plikytų ryžių,

Vištienos prieskonių arba sultinio kubelių,

Kurkumos prieskonių,

Druskos, juodųjų pipirų ir maltų lauro lapų,

Šlakelio aliejaus.

Paruošimas:

Nuplautas vištienos šlauneles sudėkite į greitpuodį ir užpilkite 1 litru vandens. Virkite 25 minutes.

Išvirtas šlauneles išimkite iš puodo, nulupkite odeles, mėsą atskirkite nuo kaulų ir smulkiai supjaustykite.

Paruoškite ryžius. Likus 10 minučių iki kol išvirs vištos šlaunelės, pamirkykite 2 stiklines ryžių gerokai pasūdytame karštame vandenyje. Po to gerai ryžius perplaukite šaltu tekančiu vandeniu, nusausinkite ir apkepkite aliejuje.

Apkepintus ryžius užpilkite dar karštu per sėtelį perkoštu sultiniu, kuriame virė šlaunelės.

Vienai stiklinei ryžių prireiks dviejų stiklinių sultinio. Jei imsite 2 stiklines ryžių, pilkite 4 stiklines sultinio.

Kai vanduo su ryžiais užvirs, uždenkite dangčiu ir palikite juos brinkti ant labai lėtos ugnies ar 1 elektrinės viryklės padalos.

Kai išbrinks ryžiai, susmulkintą vištieną sumaišykite su jais. Patiekite su mėgiamomis daržovėmis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Renata Kaja

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*