Žalių pomidorų mišrainė
Pasibeldus rudeniui ir vėsesniems orams, deja, bet ne visi pomidorai spėja prinokti. Kad derlius nepražūtų, siūlau labai skanią ir paprastą mišrainę žiemai. Ji tiks prie įvairių mėsos patiekalų.
Jums reikės :
- 3 kg žalių pomidorų
- 1,5 kg svogūnų
- 1,5 kg morkų
- 100 g druskos
- 350 g cukraus
- 400 g aliejaus
- 300 g acto
- žiupsnelis susmulkintų česnakų
- keli pipirai
- lauro lapeliai
Pomidorus, svogūnus, morkas supjaustome, apibarstome druska ir paliekame kambario temperatūroje 12 val. Patogiausia būtų viską susipjaustyti iš vakaro. Ruošiame marinatą. Užviriname aliejų ir actą su cukrumi bei prieskoniais. Į jį sudedame daržoves ( be skysčio) ir troškiname 30–35 min. Viską sudedame į iškaitintus stiklainius ir uždarome. Paprasta ir labai gardu.
Skanaus!
Pernai dariau šią mišrainę. Labai patiko. šiemet vėl darysiu.