Naujausios žinios

Žalių pomidorų mišrainė

 

Pasibeldus rudeniui ir vėsesniems orams, deja, bet ne visi pomidorai spėja prinokti. Kad derlius nepražūtų, siūlau labai skanią ir paprastą mišrainę žiemai. Ji tiks prie įvairių mėsos patiekalų.

Jums reikės :

  • 3 kg žalių pomidorų
  • 1,5 kg svogūnų
  • 1,5 kg morkų
  • 100 g druskos
  • 350 g cukraus
  • 400 g aliejaus
  • 300 g acto
  • žiupsnelis susmulkintų česnakų
  • keli pipirai
  • lauro lapeliai

Pomidorus, svogūnus, morkas supjaustome, apibarstome druska ir paliekame kambario temperatūroje 12 val. Patogiausia būtų viską susipjaustyti iš vakaro. Ruošiame marinatą. Užviriname aliejų ir actą su cukrumi bei prieskoniais. Į jį sudedame daržoves ( be skysčio) ir troškiname 30–35 min. Viską sudedame į iškaitintus stiklainius ir uždarome. Paprasta ir labai gardu.

Skanaus!

 

 

1 Comment on Žalių pomidorų mišrainė

  1. Pernai dariau šią mišrainę. Labai patiko. šiemet vėl darysiu.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*