Naujausios žinios

Bulgariška tarator

Šios sriubos pagrindą sudaro jogurtas ir labai smulkiai pjaustyti ar tarkuoti agurkai, ji dažnai paskaninama žolelėmis, trintais graikiniais riešutais, česnakais, citrinų sultimis, lašeliu kokybiško alyvuogių aliejaus. Bulgarijoje ruošiama sriuba, tiekiama su labai populiariomis šopska salotomis iš šviežių daržovių ir nebrandinto sūrio. Turkijoje ir Graikijoje ši sriuba tiekiama, kaip mirkalas prie žuvies, jūros gėrybių.

Jums reikės:

500 g tiršto, natūralaus jogurto (tiktų graikiškas);

1 stiklinės vandens;

3–4 trumpavaisių agurkų;

1 pundelio krapų (galima pakeisti kalendra, jeigu mėgstate aštriau);

2–3 skiltelių česnako;

1 saujos graikinių riešutų;

1 šaukšto citrinų sulčių;

1 šaukšto alyvuogių aliejaus;

Pagal skonį druskos.

Gaminimas:

Jogurtą sumaišykite su smulkiai pjaustytais ar tarkuotais agurkais, smulkiai sukapotais krapais, įspauskite česnako skilteles, pagardinkite druska, citrinų sultimis.

Supilkite jogurtą, sriubą atskieskite vandeniu (galite nenaudoti ar naudoti mažiau/ daugiau vandens).

Sriubą tiekite apšlakstę aliejumi, su trupučiu labai smulkiai sukapotų ar sutrintų graikinių riešutų.

Šaltinis: www.lamaistas.lt

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*