Grikių blyneliai
Ingredientai:
2 puodeliai grikių kruopų,
2 puodeliai kefyro arba pasukų,
2 kiaušiniai,
2 v. š. ištirpinto sviesto arba kokosų sviesto,
1/2 a. š. druskos,
1 a. š. kepimo sodos,
1 a. š. vanilės ekstrakto,
1 a. š. malto cinamono.
Gaminimas
Grikius ir kefyrą sumaišykite vidutinio dydžio dubenyje ir uždenkite rankšluosčiu. Mišinį palaikykite apie 30 minučių. Tuomet masę sudėkite į trintuvę ir sutrinkite iki vientisos konsistencijos, kol neliks gabalėlių. Galiausiai sudėkite likusius ingredientus ir sutrinkite, kol masė taps puri. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite kokosų aliejuje norimo dydžio blynelius.
Šaltinis: www.maxima.lt
Parašykite komentarą