Įdarytas kopūstas „Balandis“
Didelis skanus „balandėlis“. Nieko nereikia vynioti, sukioti.
Jums reikės:
kopūsto,
mėsos faršo,
svogūno,
morkos,
ryžių,
grietinės,
pomidorų padažo.
Nuimkite porą kopūsto lapų ir pasidėkite šalia. Išpjaukite kopūsto šerdį ir dar šiek tiek išpjaustykite kopūsto vidų.
Pasiruoškite faršą. Svogūną, tarkuotą morką sumaišykite su malta mėsa, įberkite prieskonių ir faršu užpildykite kopūstą.
Užklokite viršų kopūsto lapais. Dėkite į puodą troškintis. Apipilkite pomidorų padažu, grietine, įberkite prieskonių ir troškinkite ant silpnos ugnies bent porą valandų (priklausomai nuo kopūsto dydžio).
Gerai ištroškintą didįjį balandį raikykite ir vaišinkite namiškius bei svečius.
Skanaus!
Parašykite komentarą