Itališkas Tiramisu desertas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų mascarpone sūrio,
15 vienetų biskvitinių pirštelių,
1 stiklinė kavos (stipri),
5 vienetai kiaušinių baltymų,
4 vienetai kiaušinių trynių,
50 gramų brendžio (arba romo),
50 gramų juodojo šokolado,
5 šaukštai cukraus.
PABARSTYMUI:
šiek tiek kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: apie 45 min.
- Kiaušinius labai gerai nuplauti.
- Kiaušinių trynius ir cukrų gerai išplakti elektriniu plaktuvu. Plakti, kol masė taps tąsi ir balkšva. Įmaišyti maskarponės sūrį.
- Išplakti baltymus iki standumo. Baltymų masė turi būti tokia standi, jog apvertus dubenį aukštyn kojomis, baltymai iš jo neišbėgtų. Atsargiai įmaišyti baltymus į maskarponės sūrio, trynių ir cukraus masę, iki vientisos kremo konsistencijos.
- Paruoštą stiprią kavą sumaišyti su brendžiu / romu.
- Į 20–25 cm skersmens indo dugną dėti sluoksnį kava suvilgytų sausainių (galima po vieną mirkyti kavoje arba tiesiog apipilti kava). Sukrėsti pusę paruošto kremo ir atsargiai paskirstyti ant sausainių vienodu, lygiu sluoksniu. Paviršių gausiai pabarstyti tarkuotu šokoladu. Vėl dėti sluoksnį kava suvilgytų sausainių ir antrą sluoksnį kremo. Gausiai pabarstyti kakava ir likusia puse kiekio tarkuoto šokolado.
- Desertą 5–6 valandas laikyti šaldytuve.
Šaltinis: www.lamaistas.lt
Tikrasis tiramisu kaip tik be baltymu