Kefyro tešlos keksas
Reikalingi produktai:
2 stiklinės miltų;
2 kiaušiniai;
1 stiklinė kefyro;
1 stiklinė cukraus;
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių;
100 g razinų (galima įmaišyti ir riešutų ar džiovintų smulkintų vaisių);
vanilės;
žiupsnelio druskos;
sviesto kepimo formai ištepti.
Inde suplakite kiaušinius su cukrumi, įmaišykite kefyrą. Dalimis dėkite miltus, sumaišytus su sausais produktais. Užmaišykite tešlą ir galiausiai suberkite razinas (riešutus ar kitus vaisius). Sviestu ištepkite kepimo formą su skyle viduryje. Supilkite tešlą. Dėkite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 45–50 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku. Iškepusį ir atvėsusį galima apibarstyti cukraus pudra, aplieti šokoladiniu ar citrininiu glajumi.
Skanaus!
www.skonis.lrytas.lt
Parašykite komentarą