Naujausios žinios

Kopūstų mišrainė žiemai

INGREDIENTAI:

5 kilogramai kopūstų (ankstyvųjų arba vėlyvųjų),

1 kilogramas morkų,

0,5 litro pomidorų padažo,

1 stiklinė aliejaus,

1 stiklinė acto 9%,

0,75 stiklinės cukraus,

3 šaukštai druskos.

PARUOŠIMO BŪDAS:

 PARUOŠIMO LAIKAS: DAUGIAU NEI 1 VAL.

  1. Kopūstus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su tarkuotomis morkomis.
  2. Aliejų, actą, cukrų ir druską sumaišyti.
  3. Viską supilti į kopūstus su morkomis, gerai išmaišyti, išminkyti ir palikti pastovėti per naktį.
  4. Kitą dieną sudėti viską į didelį puodą, įmaišyti pomidorų padažą ir virti and nedidelės ugnies tol, kol suminkštės kopūstai.
  5. Dar karštą sudėti į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždaryti švariais dangteliais. Stiklainius apversti, apkloti stora kaldra ir palikti kelioms valandoms, kad lėtai atvėstų.

Šaltinis: www.lamaistas.lt

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*