Kopūstų mišrainė žiemai
INGREDIENTAI:
5 kilogramai kopūstų (ankstyvųjų arba vėlyvųjų),
1 kilogramas morkų,
0,5 litro pomidorų padažo,
1 stiklinė aliejaus,
1 stiklinė acto 9%,
0,75 stiklinės cukraus,
3 šaukštai druskos.
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: DAUGIAU NEI 1 VAL.
- Kopūstus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su tarkuotomis morkomis.
- Aliejų, actą, cukrų ir druską sumaišyti.
- Viską supilti į kopūstus su morkomis, gerai išmaišyti, išminkyti ir palikti pastovėti per naktį.
- Kitą dieną sudėti viską į didelį puodą, įmaišyti pomidorų padažą ir virti and nedidelės ugnies tol, kol suminkštės kopūstai.
- Dar karštą sudėti į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždaryti švariais dangteliais. Stiklainius apversti, apkloti stora kaldra ir palikti kelioms valandoms, kad lėtai atvėstų.
Šaltinis: www.lamaistas.lt
Parašykite komentarą