Krapų pesto
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 4
100 gramų krapų,
50 gramų anakardžių riešutų,
30 gramų kietojo sūrio (galima ir nedėti),
60 mililitrų alyvuogių aliejaus,
2 skiltelės česnako,
šiek tiek druskos.
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 10 MIN.
- Anakardžius, česnaką, krapus ir sutarkuotą sūrį dedame į virtuvės kombainą ir sutriname iki daugmaž vientisos konsistencijos (tobulas vientisumas nebūtinas). Jeigu kombaino neturite, sutrinti puikiai pavyksta ir rankiniu elektriniu trintuvu.
- Pabaigoje supilame alyvuogių aliejų ir išmaišome. Pesto tirštumą galima reguliuoti alyvuogių aliejaus kiekiu – jeigu norisi tirščiau, aliejaus pilkite mažiau, o jeigu norisi skystesnio, pilkite jo daugiau. Paragaujame, ir pagal skonį galime įdėti dar druskos ir šiek tiek pipirų.
- Sudedame į stiklainiuką ir arba valgome iškart, arba ant viršaus užpilame ploną sluoksnį alyvuogių aliejaus (saugo nuo išdžiūvimo) ir padedame į šaldytuvą. Šaldytuve jis puikiai laikosi apie porą savaičių (tik kaskart po vartojimo vėl ploną sluoksnį alyvuogių aliejaus užpilkite). Jeigu šaldysite žiemai, viską darykite taip pat (t.y. dėkite į stiklainiuką, užpikite šiek aliejaus), tik palikite apie pusę centimentro stiklainiuko viršuje tuščio, nes šaldamas jis šiek tiek išsiplės.
- Beje, galima šį pesto gaminti ir su kitokiais riešutais ar sėklomis (pvz. saulėgrąžomis), bet man labai patinka būtent su anakardžiais – jų lengvas salstelėjimas idealiai tinka į porą su krapais.
Šaltinis: www.lamaistas.lt
Parašykite komentarą