Kugelis su prieskoniniais žalumynais
Renata Jandola Kaya
Jums reikės:
20–25 vidutinio dydžio bulvių,
2 kiaušinių,
100 g špinatų ( tinka ir šaldyti žalumynai ),
1 valgomo šaukšto rukolos,
1 valgomo šaukšto petražolių,
2 didelių svogūnų,
3 skiltelių česnako,
3 šaukštų bulvių krakmolo
500 g riebaus faršo
Druskos, pipirų, mėsos prieskonių pagal skonį.
Gaminame:
Svogūnus, česnako skilteles, kiaušinius, druską, prieskonius, bei visus žalumynus susmulkiname smulkintuvu.
Nuluptas bulves sutarkuojame.
Bulvių, žalumynų gautą masę, krakmolą ir faršą gerai sumaišome viename dubenyje.
Viską sukrečiame į folija išklotą ir riebalais išteptą skardą.
Pašauname į prieš tai įkaitintą iki 180 laipsnių (su vėjeliu ) orkaitę.
Kepame apie 70 minučių.
Patiekti su grietine. Galima papuošti špinato ar petražolių šakele.
Skanaus!
Puikus straipsnis.