Naujausios žinios

Mielinės tešlos obuolių-abrikosų pyragas

Svetlana Paškevič

Įdaras gali būti bet koks.

Reikės:

375g miltų (+/- 50g beminkant tešlą)

1 kiaušinis (+ 1 aptepimui)

žiupsnis druskos

75g cukraus

100g sviesto

200ml pieno

1 pakelis sausų mielių (visada naudoju Dr.Otker)

50g džiovintų abrikosų (slyvų, razinų ir t.t.)

3 obuoliai cukraus pagal skonį

Į vieną dubenį sudėti sviestą ir ištirpinti. Suberti cukrų, gerai išmaišyti. Supilti pieną ir šiek tiek pašildyti, (nereikia įkaitinti, nes susitrauks mielės). Jau į šiltą masę suberti mieles. Gerai išmaišyti ir palikti iki kol masė ims putoti ( 10-15 minučių). Tuo tarpu persijoti miltus. Įberti į miltus druską, išmaišyti. Įmušti kiaušinį. Kai masė su mielėmis subręs įpilti ją į miltus. Rankomis užminkyti tešlą. Indą su tešla palieku 50-60’C laipsnių pašildytoje orkaitėje kol pakils. (būtinai uždengta kad nedžiūtu)

Jei įdarui imate džiovintus vaisius, juos būtinai užmerkite karštame vandenyje. Obuolius nuvalykite ir supjaustykite kubeliais. (kad nejuoduotu galima apšlakstyti citrinų sultimis ir išmaišyti kad pasiskirstytu) Kai tešla pakils, ją iškočioti. Iš vienos pusės tešlą iki vidurio supjaustyti juostelėmis. Ant kitos pusės sudėti įdarą (galima sumaišytą, galima sluoksniais) užberti cukrų.

[peg-image src=“http://lh3.googleusercontent.com/-zqe4R0AH-z0/VgP_ahLRWwI/AAAAAAAABCc/G_8S9GhBQ9o/s144-o/sud%2525C4%252597ti%252520%2525C4%2525AFdar%2525C4%252585.jpg“ href=“https://picasaweb.google.com/115795536838592631999/SvetosPyragas#6198078343239260930″ caption=“sudėti įdarą“ type=“image“ alt=“sudėti įdarą“ image_size=“960×720″ ]

Užlenkiant kraštą nuo įdaro pusės susukti pyragą kaip vyniotinį. Sujungti abu galus. Aptepti kiaušiniu ir pagal norą apiberti cukrumi, saulėgrąžomis, aguonomis ar sezamu.

[peg-image src=“http://lh3.googleusercontent.com/-QV49c4yySVc/VgP_aF4nhNI/AAAAAAAABCY/La1nFaSamzc/s144-o/apiberti.jpg“ href=“https://picasaweb.google.com/115795536838592631999/SvetosPyragas#6198078335913264338″ caption=“apiberti“ type=“image“ alt=“apiberti“ image_size=“274×206″ ]

Kepti 180’C įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.

[peg-image src=“http://lh3.googleusercontent.com/-Y1YbiEq4A9E/VgP_Z-Gb4JI/AAAAAAAABCQ/g66Hd45fKUU/s144-o/atv%2525C4%252597sinti.jpg“ href=“https://picasaweb.google.com/115795536838592631999/SvetosPyragas#6198078333823738002″ caption=“atvėsinti“ type=“image“ alt=“atvėsinti“ image_size=“274×206″ ]

Ištraukus iš orkaitės, uždengti švariu rankšluosčiu ir leisti atvėsti.
Valgyti tik atvėsusią. (mielinės tešlos gaminius negalima valgyti karštus)
O čia pjūvis obuolių-vyšnių įdaro

[peg-image src=“http://lh3.googleusercontent.com/-gdnTMeWcwcI/VgP_aOSarvI/AAAAAAAABCU/yfBsQlbnf0Y/s144-o/pj%2525C5%2525ABvis.jpg“ href=“https://picasaweb.google.com/115795536838592631999/SvetosPyragas#6198078338168958706″ caption=“pjūvis“ type=“image“ alt=“pjūvis“ image_size=“274×206″ ]

Skanaus

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*