Naujausios žinios
  • 2020 spalio 30 1:44 Naujienos: Lietuvoje mažėja teritorijų, kuriose taikomi griežčiausi apribojimai dėl AKM
  • 2020 spalio 30 1:41 Kultūra ir švietimas: Ar „amžini studentai“?
  • 2020 spalio 29 1:49 Iš mano varpinės: Už savo krašto žmogų
  • 2020 spalio 29 1:29 Naujienos: Gyventojams ir įmonėms – daugiau laiko sumokėti žemės mokestį
  • 2020 spalio 28 11:39 Naujienos: Valentino Stundžio padėka

MOLIŪGŲ SRIUBA SU IMBIERU

Reikės:
2,5 l vandens,
2 bulvių,
1 nedidelės morkos,
30 g imbiero,
1 svogūno,
apie 500 g moliūgo,
3 skiltelių česnako,
druskos ir pipirų pagal skonį,
krapų.
Paruošimas:
Užvirinkite puodą vandens. Į verdantį vandenį sudėkite nuluptas ir supjaustytas bulves, morkas ir moliūgą. Jei matote, kad sriuba gali būti skysta, pridėkite dar moliūgo. Virkite, kol daržovės išvirs ir bus labai minkštos. Po to jas sutrinkite, kad puode susidarytų tiršta masė.
Pakepinkite svieste smulkiai supjaustytus česnaką ir svogūną. Po to juos supilkite į sriubos puodą. Taip pat įtarkuokite burokine tarka imbiero. Įberkite prieskonių. Pavirkite kelias minutes. Sriuba išvirta.
Įpilkite į dubenėlį sriubos ir apibarstykite smulkintais krapais.

Skanaukite!

Receptą atsiuntė skaitytoja Ramutė.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*