Morkų ir obuolių mišrainė žiemai – mano pati skaniausia!
INGREDIENTAI:
2 kilogramai morkų,
1 kilogramas obuolių (rūgštesnių),
500 gramų svogūnų,
400 mililitrų aliejaus,
3 šaukštai cukraus,
1 šaukštas druskos.
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 45 MIN.
- Morkas nuskutame, perjauname į kelias dalis, sudedame į puodą su vandeniu (reikia, kad morkas apsemtų per vieną pirštą). Į vandenį įberiame šaukštą cukraus, išmaišome, užviriname ir paverdame apie 5–7 minutes nuo užvirimo. Tada morkas nusunkiame, perliejame šaltu vandeniu ir paliekame atvėsti.
- Aliejumi apšlakštytoje keptuvėje pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus kol suminkštėja. Tada dedame stambiai tarkuotus obuolius (jeigu obuolių žievelės labai storos ar pavytusios, galima nulupti) ir dar patroškiname kokias 5 minutes.
- Tada dedame stambiai tarkuotas morkas, supilame likusį aliejų, beriame druską, cukrų ir troškiname apie 10–15 minučių ant nedidelės ugnies puodą pridengę dangčiu, kol viskas suminkštės, vis pamaišydami, kad nesviltų (jeigu daržoves „trauktų“ prie puodo dugno, galima įpilti porą šaukštų vandens).
- Baigiant troškinti paragaukite, ar visko pakanka. Jeigu norisi, galite įdėti dar šiek tiek druskos ar cukraus, įberti žiupsnelį pipirų ar kitų mėgiamų prieskonių.
- Karštą mišrainę sukrečiame į švarius, iškaitintus stiklainius, šaukštu paspausdami, kad neliktų oro tarpelių, ir užsukame sandariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Stiklainius apverčiame dangteliais žemyn, šiltai apklojame ir paliekame visiškai atvėsti.
Šaltinis: www.lamaistas.lt
Parašykite komentarą