Naujausios žinios

Naminis sūris

Reikės:

0,5 kg varškės,

0,5 l pieno,

100 g sviesto,

1 kiaušinio,

arbat. šaukštelio druskos,

0,5 arbat. šaukštelio sodos.

Gaminimo būdas:

Pieną užvirinti, 10 min. palaikyti ant viryklės, sudėti varškę ir maišant virti ant mažos ugnies iki išrūgų pasirodymo. Nusunkti, pridėti sviesto, su druska ir soda išplaktą kiaušinį ir virti kol sutirštės. Dėti į formą ir dvylika valandų laikyti šaldytuve.

Varškės sūris su kmynais

Reikės:

05 kg varškės,

2 šaukštų kmynų,

50 g sviesto,

0,5 šaukštelio druskos.

Gaminimo būdas:

Sviestą išsukti su kmynais ir druska, dėti į varškę, gerai išmaišyti. Visą masę sukrėsti į drėgną sūrmaišį ir parą laikyti prislėgtą.

Skanaus!

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*