Naujausios žinios

Salotos „Praha“

Reikės:

  • 300 g vištienos filė;
  • 2 kiaušinių;
  • morkos;
  • svogūno;
  • 200 g konservuotų žirnelių;
  • 2 marinuotų agurkų;
  • 2 valg. šaukštų aliejaus;
  • 150 g džiovintų juodųjų slyvų;
  • prieskonių pagal skonį;

Gamyba:

  • Morką išvirti ir atvėsusią burokine tarka arba stambiai sutarkuoti.
  • Išvirti kiaušinius ir supjaustyti kubeliais.
  • Išvirtą vištienos filė supjaustyti plonomis juostelėmis.
  • Svogūną perpjauti per pusę ir supjaustyti griežinėliais.
  • Įkaitinti keptuvę, sudėti vištieną, supjaustytus svogūnus, įpilti aliejaus. Kepinti kol svogūnai pageltonuos.
  • Marinuotą agurką smulkiai supjaustyti.
  • Pusę porcijos džiovintų slyvų nuplauti karštu vandeniu, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustyti.
  • Į salotinę sudėti paruoštą morką, kiaušinį, vištieną pakepintą su svogūnu, konservuotus žirnelius, marinuotą agurką, slyvas, druskos ir pipirų pagal skonį, majonezo. Viską gerai išmaišyti.
  • Visą masę aptepti majonezu ir apibarstyti likusiomis slyvomis.

Skanaus!

Šaltinis: www.coocook.me

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*