Salotos „Praha“
Reikės:
- 300 g vištienos filė;
- 2 kiaušinių;
- morkos;
- svogūno;
- 200 g konservuotų žirnelių;
- 2 marinuotų agurkų;
- 2 valg. šaukštų aliejaus;
- 150 g džiovintų juodųjų slyvų;
- prieskonių pagal skonį;
Gamyba:
- Morką išvirti ir atvėsusią burokine tarka arba stambiai sutarkuoti.
- Išvirti kiaušinius ir supjaustyti kubeliais.
- Išvirtą vištienos filė supjaustyti plonomis juostelėmis.
- Svogūną perpjauti per pusę ir supjaustyti griežinėliais.
- Įkaitinti keptuvę, sudėti vištieną, supjaustytus svogūnus, įpilti aliejaus. Kepinti kol svogūnai pageltonuos.
- Marinuotą agurką smulkiai supjaustyti.
- Pusę porcijos džiovintų slyvų nuplauti karštu vandeniu, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustyti.
- Į salotinę sudėti paruoštą morką, kiaušinį, vištieną pakepintą su svogūnu, konservuotus žirnelius, marinuotą agurką, slyvas, druskos ir pipirų pagal skonį, majonezo. Viską gerai išmaišyti.
- Visą masę aptepti majonezu ir apibarstyti likusiomis slyvomis.
Skanaus!
Šaltinis: www.coocook.me
Parašykite komentarą