Naujausios žinios

Sveiki naminiai arbūziniai ledai

PORCIJŲ SKAIČIUS: 4

250 gramų arbūzo,

1 avokadas,

0.5 vieneto mango vaisiaus,

1 šaukštas klevų sirupo (arba kitokio saldiklio),

1 šaukštelis žaliųjų citrinų sulčių

 

PARUOŠIMO BŪDAS:

 PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 10 MIN.

  1. Arbūzui išimam sėklas ir sutrinam iki vientisos masės. Jeigu jis nėra saldus, įpilkite klevų sirupo, kol taps patinkančio saldumo.
  2. Arbūzo masę supilstom į formeles, kad liktų 1–2 cm nuo viršaus neužpildyti. Pašauname į šaldymo kamerą valandai. Svarbu, kad paviršius pradėtų stingti, bet nebūtų sušalęs į ledą. Taip darome tam, kad viršutinis žalias sluoksnis nepaskęstų ir lygiai pasiskirstytų viršuje. Žinoma, galima pradėti nuo žalio sluoksnio ir tada pilti rausvą, bet vizualinis efektas nukentės.
  3. Avokadą ir mango sutrinam iki vientisos masės. Praskieskite šlakeliu vandens – taip išvengsite tyrės konsistencijos ir ledai tolygiau pasiskirstys paviršiuje. Įpilam citrinos sulčių ir paragaujam. Jeigu norisi daugiau saldumo, įdedam klevų sirupo. Atsargiai į ledų formą šaukšteliu dedame viršutinį žalią sluoksnį. Smeigiame pagaliukus ir pašauname į šaldymo kamerą nakčiai.

Šaltinis: www.lamaistas.lt

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*