Sveiki naminiai arbūziniai ledai
PORCIJŲ SKAIČIUS: 4
250 gramų arbūzo,
1 avokadas,
0.5 vieneto mango vaisiaus,
1 šaukštas klevų sirupo (arba kitokio saldiklio),
1 šaukštelis žaliųjų citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 10 MIN.
- Arbūzui išimam sėklas ir sutrinam iki vientisos masės. Jeigu jis nėra saldus, įpilkite klevų sirupo, kol taps patinkančio saldumo.
- Arbūzo masę supilstom į formeles, kad liktų 1–2 cm nuo viršaus neužpildyti. Pašauname į šaldymo kamerą valandai. Svarbu, kad paviršius pradėtų stingti, bet nebūtų sušalęs į ledą. Taip darome tam, kad viršutinis žalias sluoksnis nepaskęstų ir lygiai pasiskirstytų viršuje. Žinoma, galima pradėti nuo žalio sluoksnio ir tada pilti rausvą, bet vizualinis efektas nukentės.
- Avokadą ir mango sutrinam iki vientisos masės. Praskieskite šlakeliu vandens – taip išvengsite tyrės konsistencijos ir ledai tolygiau pasiskirstys paviršiuje. Įpilam citrinos sulčių ir paragaujam. Jeigu norisi daugiau saldumo, įdedam klevų sirupo. Atsargiai į ledų formą šaukšteliu dedame viršutinį žalią sluoksnį. Smeigiame pagaliukus ir pašauname į šaldymo kamerą nakčiai.
Šaltinis: www.lamaistas.lt
Parašykite komentarą