Traškūs vištienos gabalėliai
Jums reikės:
2 vištienos krūtinėlių,
3 riekelių forminio batono,
kelių šakelių šviežių petražolių,
kelių šakelių šviežių krapų,
žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės,
druskos,
juodųjų pipirų,
1 kiaušinio,
miltų.
Padažui:
3 valgomųjų šaukštų majonezo,
1 valgomojo šaukšto grūdėtųjų garstyčių.
Instrukcijos:
- Iš pradžių vištienos krūtinėlę supjaustome maždaug piršto storio gabaliukais.
- Tuomet į trintuvą sudedame plėšytas batono riekeles, petražoles, krapus, citrinos žievelę, pagardiname druska bei juodaisiais pipirais. Viską susmulkiname, bet ne per smulkiai, kad liktų stambesni gabaliukai.
- Tada į įdubusias lėkštes sudedame batono trupinius, į kitą – miltus, dar į kitą – išplaktą kiaušinį.
- Ant vidutinės ugnies keptuvėje įkaitiname aliejų. Vištienos gabaliukus apvoliojame miltuose, nupurtome jo perteklių, po to – kiaušinio plakinyje bei batono trupiniuose. Kepame iš abiejų pusių, kol gabaliukai gražiai apskrus. Padedame ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų aliejaus perteklius.
- Patiekiame su padažu. Skanaus!
Šaltinis www.skanusreceptai.lt
Parašykite komentarą