Naujausios žinios

Traškūs vištienos gabalėliai

Jums reikės:

2 vištienos krūtinėlių,

3 riekelių forminio batono,

kelių šakelių šviežių petražolių,

kelių šakelių šviežių krapų,

žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės,

druskos,

juodųjų pipirų,

1 kiaušinio,

miltų.

Padažui:

3 valgomųjų šaukštų majonezo,

1 valgomojo šaukšto grūdėtųjų garstyčių.

Instrukcijos:

  1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę supjaustome maždaug piršto storio gabaliukais.
  2. Tuomet į trintuvą sudedame plėšytas batono riekeles, petražoles, krapus, citrinos žievelę, pagardiname druska bei juodaisiais pipirais. Viską susmulkiname, bet ne per smulkiai, kad liktų stambesni gabaliukai.
  3. Tada į įdubusias lėkštes sudedame batono trupinius, į kitą – miltus, dar į kitą – išplaktą kiaušinį.
  4. Ant vidutinės ugnies keptuvėje įkaitiname aliejų. Vištienos gabaliukus apvoliojame miltuose, nupurtome jo perteklių, po to – kiaušinio plakinyje bei batono trupiniuose. Kepame iš abiejų pusių, kol gabaliukai gražiai apskrus. Padedame ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų aliejaus perteklius.
  5. Patiekiame su padažu. Skanaus!

Šaltinis www.skanusreceptai.lt

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*