Naujausios žinios

Trinta moliūgų sriuba

A. Bagočiūnienės nuotrauka

Jums reikės:
500 g. moliūgų,
1-2 bulvės,
100 ml grietinėlės,
1 skilt. česnako,
druskos, 5 rūšių pipirų,
4 valg. šaukštai kietojo tarkuoto sūrio (naudojau „Džiugo“ sūrį),
4 valg. šaukštai moliūgų, saulėgrąžų, sezamo sėklų mišinio,
2 riekelės sumuštinių duonos,
šlakelis alyvuogių aliejaus.

Į didesnį puodą sudėkite nuluptą ir supjaustytą moliūgą, bulves, užpilkite vandeniu tiek, kad daržovės būtų apsemtos. Paskaninkite viską pipirais, druska ir virkite apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės.

Kol puode virs sriuba, pasiruoškite skrebučius. Duonos kraštus nupjaukite, tuomet riekeles supjaustykite trikampiais ir apkepkite alyvuogių aliejuje.

Išvirusią sriubą sutrinkite elektrine trintuve.  Įpilkite grietinėlę, sudėkite trintą česnaką ir užvirkite.

Išpilstykite sriubą į lėkštes, pabarstykite sėklomis, sūriu, įmeskite po kelis skrebučius.

SKANAUS

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.

*