Naujausios žinios

Tuno pyragas

Neringa Kleniauskienė

Šį receptą parsivežiau iš Švedijos. Draugę pamokė švedai, o mums atvykus pavaišino mus. Labai patiko. Pyragas toks paprastas ir toks skanus, kad tiesiog pirštelius aplaižysite.

Jums reikės:

baltos sumuštinių duonos;

konservuoto tuno savose sultyse;

kelių virtų kiaušinių;

majonezo;

smulkiai pjaustytų krapų;

smulkiai pjaustyto agurko;

pjaustyto pomidoro,

tarkuoto fermentinio sūrio;

salotų lapų.

Sumuštinių duoną išdėliojame ant padėklo. Duonos dedame tiek, kokio dydžio pyragą norime gaminti.

Tuną, smulkintus kiaušinius, agurką, pomidorus, krapus, majonezą sudedame į dubenį ir gerai išmaišome. Gauta mase aptepame išklotas duonos riekeles. Ant viršaus dedame dar vieną duonos sluoksnį.

Tada ir vėl tepame tuno masę. Sluoksnių galime daryti kiek mums patinka. Paskutinį sluoksnį užklojame balta duona ir ją aptepame majonezu.

Tokį paruoštą pyragą būtų neblogai, jeigu palaikytumėte per naktį vėsiai. Iš ryto apibarstykite tarkuotu sūriu, žalumynais, padėliokite pjaustytų agurkų, pomidorų, salotų.

Skanaus !

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*