Naujausios žinios

Padėk sveikti nuo priklausomybių

Narkomanija – tai liga, susidedanti iš psichologinės ir fizinės priklausomybės, kurią įveikti be kitų žmonių pagalbos yra labai sudėtinga. Kasmet narkotikus vartojančių žmonių amžius vis jaunėja, todėl labai svarbu ištiesti pagalbos ranką, suteikti informacijos norintiems sveikti.

Lietuvos priklausomų nuo narkotikų anonimų grupė „Išeitis yra“ mini 5-ąjį gimtadienį. Vienintelė sąlyga tapti draugijos nariu yra nuoširdus noras nustoti vartoti narkotikus ir visas kitas psichiką veikiančias medžiagas.

Kviečiame apsilankyti atviroje grupėje ir sužinoti su kokiomis problemomis susiduria su priklausomybe gyvenantys žmonės, kaip svarbu aplinkinių ir likimo draugų palaikymas, kad sveikimas būtų sėkmingas.

Laikas: Lapkričio 25 dieną (šeštadienį) 18. 30 val.

Vieta: Panerių g. 4 , Vilnius.

DAA 5-erių metų gimtadienio programa:

18.30 – Atviras pasakojimas „Kodėl DAA?“. Kalbėtoja Aušra dalinsis patirtimi, kodėl ir kaip buvo įkurta draugija, pasakos apie savo ligą ir surastą išeitį: sveikimo kelią pagal 12 žingsnių programą DAA draugijoje.

19.10 – klausimai kalbėtojai ir kitiems DAA nariams.

20.30 – individualūs pokalbiai su Gimtadienio tortu, kava  ir  DAA arbata (ypatinga).

Į atvirą susirinkimą kviečiami visi, kuriems aktualios priklausomybės nuo narkotikų ir visų kitų psichiką veikiančių medžiagų problemos – priklausomi nuo narkotikų (ir alkoholio), jų artimieji, darbdaviai, medikai, socialiniai darbuotojai, visuomenės ir žiniasklaidos atstovai).

DAA (Drug addicts anonymous, liet. priklausomi nuo narkotikų anonimai) – tai draugija vyrų ir moterų, kurie dalijasi savo patirtimi, stiprybe ir viltimi, norėdami padėti sau ir kitiems sveikti nuo narkotikų ir visų kitų psichiką veikiančių medžiagų priklausomybės.Vienintelis mūsų tikslas – perduoti žinią apie save ir savo sveikimą tiems asmenims, kurie dar kenčia nuo narkotikų ir visų kitų psichiką veikiančių medžiagų priklausomybės. Mūsų grupių veikla remiasi vieno priklausomojo savanoriška pagalba kitam.

Dvylikos žingsnių programa paremta DAA grupė buvo įkurta Švedijoje 1997 metais. Tai pirmoji draugija įkurta už Jungtinių Amerikos Valstijų ribų. Šiandien DAA grupė veikia Švedijoje, Kanadoje, Danijoje, Norvegijoje, Vokietijoje, Peru, Ispanijoje, Jungtinėje Karalystėje, JAV ir Lietuvoje.

Daugybė moterų ir vyrų visame pasaulyje, padedami DAA draugijos ir jos siūlomos 12 žingsnių programos, išdėstytos knygoje „Anoniminiai alkoholikai“, asmeniniu pavyzdžiu rodo, kad net visai beviltiškais laikytų narkomanų priklausomybės liga gali būti sustabdyta ir jie gali susikurti pilnavertį socialinį gyvenimą bei asmeninę gerovę.

Manome, kad tik su žiniasklaidos priemonių pagalba DAA siūloma sveikimo žinia gali pasiekti  kenčiančius priklausomuosius ir pakeisti jų gyvenimus, todėl kviečiame Jūsų atstovus apsilankyti mūsų atviruose susirinkimuose, kur Jūs galėsite išgirsti priklausomo asmens pasidalijimą ligos ir sveikimo patirtimi bei perteikti tą patirtį žiniasklaidos priemonėje (neatskleisdami priklausomų žmonių anonimiškumo). Daugiau informacijos apie DAA draugiją Jūs gausite apsilankę  mūsų atviruose susirinkimuose, kurie vyksta  paskutinį kiekvieno mėnesio šeštadienį.

Laukiame Jūsų!

Aušra Indrišiūnienė, DAA grupės „Išeitis yra“ viešosios informacijos atstovė

Tel.: 8-675 13758, 8-647 95615

isheitisyra.daa@gmail.com

www.daa.nu/en/

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*