Naujausios žinios

Širvintų rajono vaikų plaukimo varžybos – 2015

Metų pabaigoje, prieš pat didžiąsias šventes, Širvintų sporto mokyklos plaukikai jau 6-ąjį kartą dalyvavo šventiniame renginyje – „Širvintų rajono vaikų plaukimo varžybos – 2015“. Šiais metais dėl dešimties medalių komplektų kovojo 42 plaukikai. Labai gaila, kad keletą stiprių vaikų prieš pat varžybas pakirto virusinės ir peršalimo ligos.

Jaunieji sportininkai atitinkamai pagal amžiaus grupes varžėsi 50 ir 100 metrų distancijose plaukiant laisvuoju stiliumi, nugara, krūtine ir kompleksiniu būdu. Prieš plaukimo varžybas mokiniai rodė kaip vandenyje reikia transportuoti kūną, ar padėti parplaukti į krantą pavargusiam žmogui. Vaikai per treniruotes ne tik išmoksta visus sportinius plaukimo būdus, tačiau susipažįsta su gelbėjimo, pirmosios pagalbos, transportavimo vandenyje pratimais ir saugaus elgesio prie vandens telkiniu taisyklėmis.

Vieniems varžybos sekėsi geriau, kitiems sunkiau, vieni iškovojo po du-tris medalius, deja kitiems šį kartą apdovanojimų iškovoti nepavyko. Po stalo teniso varžybų salėje vyko apdovanojimai, į kuriuos sveikinimo žodį tarti atvyko Širvintų sporto mokyklos direktorius Algimantas Kmitas, Širvintų rajono savivaldybės merės Živilės Pinskuvienės patarėja ir kiti svečiai. Apdovanojimų ceremonija prasidėjo skambant klavišinių muzikos instrumentų garsais, kuriuos atliko plaukikės Kornelija Polonskaitė ir Danielė Marovaitė. Be medalių, diplomų ir padėkos raštų visi sportininkai gavo rėmėjų dovanėles. Šventės metu buvo suvalgyta 100 kibinų, išgerta daugiau nei 30 l sulčių, ir skanautas puikus 10 kg sveriantis baseino formos tortas.

Ypatingai AČIŪ tariame renginio rėmėjams: UAB „MAXIMA“, IĮ „VIKTORIJA“, UAB „ŠIRVINTŲ KNYGYNAS“, UAB „CAPAROL“, UAB „MOBILI VIRTUVĖ“, „SALDI PASAKA – UKMERGĖ“,  visiems plaukikams ir jų tėveliams už paramą ir pagalbą organizuojant jau tradicija tapusias šventines varžybas.

Sėkmingų plaukimo startų ir ateinančiais 2016 metais linkime visiems Širvintų mažiesiems plaukikams.

Plaukimo vyr. mokytojas Gintautas Igliukas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*