Naujausios žinios

Kvietimas teikti siūlymus dėl gyvūnų augintinių priežiūros, gerovės užtikrinimo ir sveikatos būklės vertinimui aktualaus teisės akto projekto

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Asociatyvi nuotrauka. Šaltinis: www.vmvt.lt

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba parengė gyvūnų augintinių priežiūros, gerovės užtikrinimo ir sveikatos būklės įvertinimo kriterijų projektą, kurį pateikė derinti suinteresuotoms institucijoms – Lietuvos veterinarijos gydytojų ir Lietuvos smulkių gyvūnų veterinarijos gydytojų asociacijų, Lietuvos kinologų draugijos, nevyriausybinių gyvūnų gerovės ir jų teisių apsaugos organizacijų atstovams. Savo pasiūlymus ir pastabas kviečiame pateikti ir aktyvius visuomenės narius.
Šiuo projektu siekiama nustatyti aiškius kriterijus, kuriais vadovaujantis būtų visapusiškai ir individualiai įvertinama gyvūno sveikata, gerovė, laikymo sąlygos ir kiti fiziologiniai ir etologiniai poreikiai. Šie kriterijai padės priimti motyvuotus sprendimus nustačius pažeidimus, įskaitant ir sprendimus dėl gyvūnų perdavimo laikinajai globai ir konfiskavimo.
Atkreipiame dėmesį, kad viešam derinimui pateiktame projekte nurodyti bendrieji teisės aktuose numatytų nuostatų ir normų išaiškinimai bei kriterijai, todėl kviečiame pasiūlymus teikiančius asmenis prisidėti nustatant aiškiai kiekybiškai pamatuojamas (tais atvejais, kai įmanoma) šių kriterijų reikšmes, kurios būtų svarbios nustatant pažeidimų (neatitikčių) mastą ir pobūdį bei nulemtų gresiančių sankcijų griežtumą.
Pasiūlymus ir pastabas dėl projekto prašome teikti iki š. m. rugsėjo 30 d. el. paštu gsgs@vmvt.lt.
Susipažinti su projektu galima čia: https://vmvt.lt/naujienos/kvietimas-teikti-siulymus-del-gyvunu-augintiniu-prieziuros-geroves-uztikrinimo-ir

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*