Naujausios žinios

Kai tiki stebuklais

Neringa Kleniauskienė

Metai ritasi į pabaigą. Norisi užbaigti pradėtus darbus, su viltimi laukti, ką atneš kita diena, tikėti, kad bus gražiau ir geriau.

Lietingą gruodžio 22 dienos popietę, projekto „Socialinės pagalbos teikimas Širvintų rajono šeimoms“ dalyviai susirinko į Kalėdinę popietę. Visi su jauduliu laukė šios dienos, nes tai paskutinis kartas, kai projekto dalyviai susirenka drauge. Daugiau nebus ketvirtadienių, kai gali pabendrauti, išmokti, pažinti ir tobulėti. Nuo šiol visa tai teks daryti vieniems, prisimenant ko išmoko ir pritaikyti kasdienėje veikloje.

Kalėdos – šventė apjungianti, suvienijanti, džiuginanti. Tad į savo šventinę popietę pasikvietėme ir Širvintų parapijos globos namų gyventojus – senjorus. Šventinę popietę pradėjo svečiai iš Vilniaus vaikų darželio „Vaikystės sodas“. Būrys vaikučių atvežė senjorams ir projekto dalyviams dovanų, padainavo dainelių, sušoko piratų šokį. Smagu matyti su kokiu džiaugsmu vaikai nori dovanoti, dalintis. Juk taip svarbu šių dalykų išmokti dar būnant mažam. Senoliai ir projekto dalyviai džiaugėsi dovanomis. Pasisvečiavę „Vaikystės sodo“ vaikai išvyko į Vilnių, palikdami gražių linkėjimų glėbį.

Baigiantis metams, baigiasi ir projektas. Kiekvienas projekto dalyvis, kaip įgytų žinių patvirtinimą, gavo pažymėjimą – padėką apie dalyvavimą pozityvios tėvystės mokymuose. Dalyviai labai šiltai atsiliepė apie šiuos mokymus.

Nijolė prasitarė: „Tai patys geriausi mokymai, kuriuose man teko dalyvauti. O dalyvauju daug kur. Čia jautiesi savas..“

Darjuš džiaugėsi: „Šie mokymai mane pakeitė. Aš dabar kitaip žiūriu į vaikus, aš dabar stengiuosi juos suprasti ir išklausyti. Norėčiau, kad šie mokymai tęstųsi“.

O kokios šventės be dovanų. Labdaros ir paramos fondas „Vaikai stebuklais auga“ pasistengė išpildyti šeimų svajones. Projekto dalyviai gavo įvairiausių dovanų: ir buitinės technikos, ir namuose reikalingų daiktų; o vaikai – žaidimų ar žaislų.

A. Bagočiūnienės nuotraukos

1 Comment on Kai tiki stebuklais

  1. Gera matyti besišypsančius senukus, apsuptyje mažylių.Malonu,kad mūsų senjorai nebuvo pamiršti per tokią šventę.Gera nuotaika tiesiog sklinda iš nuotraukų.LABAI Norisi pagirti renginio vedančiuosius už paaukotą gerumą,laiką ir nuoširdumą.Linkiu Jums mielosios dar daug gerų darbų Naujuose metuose,sveikatos juos atlikti ,o meilė ateis juos dirbant.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*