Naujausios žinios

Mėsos pyragas

Reikės:
3 lakštų plono lavašo; jei
lakštai dideli, užteks vieno
800 g faršo,
2 kiaušinių,
200 g fermentinio sūrio,
1 svogūno,
150 ml grietinėlės,
druskos, pipirų, mairūno
ir kitų mėsai tinkamų prieskonių.
Paruošimas:
Mėsmale sumalkite svogūnus ir sukrėskite į faršą, taip pat įberkite druskos, pipirų ir kitų prieskonių. Faršą gerai išmaišykite ir pakepinkite keptuvėje. Kol kepinsite faršą, sutarkuokite sūrį į atskirą indą. Dar viename inde išplakite kiaušinius. Į iškeptą faršą įpilkite grietinėlės, gerai išmaišykite ir gautą masę sudėkite ant lavašo, užberkite sūrio, bet ne visą, ir susukite. Skardą padenkite kepimo popieriumi ir jį ištepkite sviestu. Iš susukto lavašo suformuokite sraigės namelį ir padėkite ant skardos. Ištepkite kiaušiniu ir apibarstykite likusiu sūriu. Pašaukite mėsos pyragą į orkaitę. Kepkite 20 min., 180 laipsnių C.
Skanaus!
Receptą atsiuntė skaitytoja Janina

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*