Pyragaičiai „Noriu“
Netikėtai Jus užklupo svečiai arba užsimanėte kažko gardaus ir sveiko, siūlome Jums greitai pasigaminti 15 pyragaičių „Noriu“.
Pyragaičio padui Jums reikės:
1 kg sveikuolių avižinių dribsnių su džiovintais vaisiais,
2–3 bananų (jei bananai dideli, tai užteks dviejų; jei maži – trijų),
2 valgomų šaukštų medaus.
Įdarui reikės:
2 pakeliai (200 g) varškės,
200 ml 35 proc. grietinėlės,
2 pakeliai (60 g) vanilinio cukraus
1 valgomas šaukštas citrinos sulčių,
1 pakelis (9 g) grietinėlės standiklio,
15 trešnių, vyšnių arba jūsų mėgstamų uogų.
Pyragaičių dubenėlių paruošimas:
Avižinius dribsnius suberkite į dubenį. Bananus ir medų trintuvu sutrinkite atskirame inde, gautą masę supilkite ant dribsnių ir gerai sumaišykite. Dribsnius šaukštu sudėkite į keksiukų formeles. Įspauskite duobutes, kad pyragaitis būtų panašus į dubenėlį. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių apie 15 min, kol gražiai paruduos. Iškeptus dubenėlius atvėsinkite.
Kaip paruošti įdarą pyragaičiams:
Į dubenį arba virtuvinio kombaino indą sudėkite varškę, įpilkite grietinėlės, citrinos sulčių. Gerai išplakite, kad masė būtų puri. Sumaišykite vanilinį cukrų ir grietinėlės standiklį ir juos suberkite į įdarą. Viską gerai išplakite, kad būtų standi masė. Įdarą sudrėbkite į konditerinį maišelį ir išspauskite ant iškeptų pyragaičių dubenėlių.
Ant įdaro viršūnės uždėkite po trešnę ar pasirinktą (-as) uogą (-as). Pagamintus pyragaičius palaikykite šaldytuve apie vieną valandą. Žinoma, galima iš karto ragauti.
Skanaus!
Parašykite komentarą