Naujausios žinios

Velykų boba jūsų šventiniam stalui

Svetlana Paškevič

Pyragui reikės: 0.5 kg miltų, 7 kiaušinių trynių . 150 gramų cukraus . 100 gramų sviesto , puse stiklinės pieno, 35 gramų mielių. Dvi saujas razinų, vanilinio cukraus.

Glajui reikės: cukraus pudros ir vandens. Jei norite spalvoto – valgomų dažų.

Gaminame:

Iš pradžių paruošiame mieles, jas ištirpiname šiltame piene, sumaišytame su šaukštu cukraus. Į šį mišinį įberti dalį sijotų miltų. Tešla su mielėmis turi būti grietinės tirštumo. Paliekame šiltoje vietoje pakilti. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sutrinkite su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tešlai pakilus, sudėkite likusius miltus, kiaušinių masę ir gerai išminkykite.

Išlydykite sviestą ir supilkite į paruoštą tešlą. Nuplaukite razinas, nusausinkite ir pavoliokite miltuose. Sudėkite į tešlą. Tešlą vėl išminkykite ir padėkite pakilti.

Pakilusią tešlą dar kartą paminkykite, sudėkite į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą aukštą formą. Tešlos dėkite tiek, kad ji užimtų ne daugiau kaip vieną trečdalį formos tūrio. Kepkite 180–200 C temp. orkaitėje apie 1 valandą.

Išimkite iš formų ir paruoštu glajumi (cukraus pudrą reikia sumaišyti su nedideliu kiekiu vandens, kad masė būtų kaip grietinė) apipilkite bobas.

Skanaus!

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*