Naujausios žinios

M. Saidienė atleista iš ligoninės teisininko pareigų

Andželika Bagočiūnienė

Šiandien, kovo 18-oji, Raudonos nosies diena. Šią dieną žmonės, pasipuošę raudonomis klounų nosimis, eina linksminti sergančių vaikų. Dažniausiai jie lankomi ligoninėse. Šią dieną šventė rengiama Jungtinėse Amerikos Valstijose, Australijoje, Vokietijoje, Rusijoje, Suomijoje. O Širvintų rajono ligoninė šią dieną pasitiko teisininkės Meilutės Saidienės atleidimu.

Tampa tradicija Širvintose atleisti žmogų iš pareigų kokia nors proga. Vasario 9 dieną, kai Širvintos šventė Užgavėnes, skubiai buvo atleista VšĮ PSPC vyriausioji gydytoja Nijolė Dimšienė,  Lietuvos globėjo Šv. Kazimiero dieną, kovo 4-ąją, iš darbo atleista  ir VšĮ Širvintų pirminės sveikatos priežiūros centro teisininkė Meilutė Saidienė. Šiandien ta pati Meilutė Saidienė atleista iš VšĮ Širvintų ligoninės teisininkės pareigų. Meilutė Saidienė Širvintų ligoninėje bei Poliklinikoje teisininke dirbo nuo 1992 metų.  Širvintų ligoninėje teisininkė turėjo 0,25 etato ir iki šios dienos dirbo pagal nuotolinę darbo sutartį.

M. Saidienės teigimu, šiandien 8.22 val. ją išsikvietė VšĮ Širvintų ligoninė laikinai einantis direktoriaus pareigas Vidmantas Eigėlis ir pasiūlė išeiti iš darbo šalių susitarimu su 2 mėnesių išeitine kompensacija. „Aš nesutikau, tada man įteikė įsakymą atleisti mane iš pareigų už grubius pažeidimus, kuriuos nustatė auditas ir už pareigų, kurios nurodytos pareigybių aprašyme,  neatlikimą. Tuomet paprašiau pateikti man pareigybių aprašymą. Taip jų iki šiol negavau.“ – pasakojo M. Saidienė.

Teisininkė atleista tą pačią dieną. „Dėl neteisėto atleidimo aš tikrai kreipsiuosi į teismą.“ – teigė M. Saidienė.

2 Comments on M. Saidienė atleista iš ligoninės teisininko pareigų

  1. Kaip mėgo opozicija loti ant DP-stų, kad per du ar trys šiltus darbus varo. Pasirodo, ne tik Živilės tarnai gauna geras vietas.
    Nera ką stebėtis, ir kelti nereikalingą triukšmą. Kiekviena valdžia apsistato saviškiais.

  2. Na nepasakyčiau, kad lojo be reikalo. Įstatymas leidžia žmogui dirbti 1,5 etato, bet ne laikinai eiti kelių įstaigų vadovo pareigas. Čia skirtingi dalykai. O Saidienė dirbo nuo 1992 m., tai yra, prie visų valdžių kiek jų buvo.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*