Naujausios žinios

Siūloma trumpinti prekybos alkoholiniais gėrimais laiką

Šaltinis: manosveikata.lt

Ministrų kabinetas pirmadienį iš esmė pritarė Seimo Sveikatos reikalų komiteto pasiūlytiems Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimams, leidžiantiems alkoholiniais gėrimais prekiauti nuo 10 iki 22 valandos. Šiuo metu alkoholiniais gėrimais leidžiama prekiauti nuo 8 iki 22 val.

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius taip pat atkreipė dėmesį, kad būtina stiprinti ir socialinę reklamą, nukreiptą prieš alkoholio vartojimą. „Nustatomi draudimai veiksmingi yra tik kartu taikant ir šviečiamojo, auklėjamojo pobūdžio priemones. Nuo šių metų pradėjo veikti Valstybinis sveikatos stiprinimo fondas, tad daugiau dėmesio ir lėšų bus skiriama prevencinėms, šviečiamosioms programoms, taigi, bus taikomos kompleksinės priemonės kovai su žalingu alkoholio vartojimu“, – sako premjeras.

Įstatymo projektu, kuriam šiandien iš esmės pritarė Vyriausybė ir kurį dar turės priimti Seimas, siūloma ne tik sutrumpinti alkoholinių gėrimų prekybos laiką, bet ir suteikti savivaldybėms teisę nustatyti vietas, kuriose draudžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais ir uždrausti alkoholio reklamą mažmeninės prekybos ir viešojo maitinimo vietose, išskyrus tas, kurios turi licencijas.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*