Naujausios žinios

Burokėlių mišrainė su morkomis ir svogūnais

Ingredientai
2 kg burokėlių
2 kg morkų
1 kg svogūnų
1,5 kg (geriausia antaninių) obuolių
500 ml aliejaus
žiupsnelio kmynų
3laurų lapų
žiupsnelio (arba pagal skonį) druskos
žiupsnelio (arba pagal skonį) cukraus
žiupsnelio juodųjų pipirų (žirneliais)

Paruošimas
Pirmiausia nuplautus burokėlius bei morkas išverdame. Išvirtus nulupame bei stambiai sutarkuojame. Svogūnus nulupame ir smulkiai supjaustome. Tada puode įkaitiname aliejų, sumetame svogūnus ir apkepame. Obuolius nuplauname. Obuolius sutarkuojame. Į didoką puodą sukrečiame obuolius, svogūnus, burokėlius bei morkas. Įmetame kelis laurų lapelius, pipirų žirnelius, pagardiname kmynais, druska ir cukrumi. Ant mažos kaitros troškiname maždaug 15–20 minučių. Ištroškintą mišrainę supilame į paruoštus stiklainius, dedame juos į puodą su vandeniu, pridengiame dangteliais bei kaitiname 15 minučių. Pasiruoštus konservus sandariai uždarome.

Skanaus!

Šaltinis: www.worldrecipes.eu

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*