Naujausios žinios

Įvairių daržovių mišrainė

JUMS REIKĖS:

3 kg jaunų cukinijų,

1 kg šparaginių pupelių,

1 kg peraugusių agurkų,

1 brokolio ar kalafioro,

1 kg morkų,

1 kg svogūnų,

po pundelį petražolių ir krapų,

žiupsnelį džiovintos maltos aitriosios paprikos,

300 g aliejaus,

300 g cukraus,

2 vagomųjų šaukštų druskos,

200 g acto,

1,5 litro pomidorų padažo,

14 puslitrinių sterilizuotų stiklainių.

Nulupti cukinijų odelę. Visas daržoves supjaustyti kubeliais, o šparagines pupeles 2 cm ilgio gabalėliais. Sukapoti petražoles ir krapus. Visas daržoves suberti į vieną indą ir gerai sumaišyti. Tuomet suberti druską, cukrų, papriką, įpilti aliejaus, pomidorų padažo ir acto. Viską gerai sumaišyti ir sudėti į puodą virti.

Užvirus salotoms, kartas nuo karto reikia pamaišyti ir dar virti 20 minučių.

Išvirusias salotas sudėti į sterilizuotus stiklainius ir užsukti sterilizuotais metaliniais dangteliais. Salotos tinkamos vartoti iki kitos vasaros.

Jas galima naudoti kaip garnyrą su mėsos patiekalais, kaip saldžiarūgštį padažą guliašui, virtiems makaronams ar ryžiams. Taip pat iš jų išverdama puikaus skonio sriuba.

Skanaus!

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus skelbiamas.


*